https://www.instagram.com/p/Brr4xeulS23/

Wat is Postcrossing?

Het kan zijn dat je er al van gehoord hebt, maar velen zullen denken: hè, postcrossing? Wat is dat? In dit bericht leg ik je het allemaal van A tot Z uit!

Postcrossing geeft je de mogelijkheid om postkaarten te ontvangen vanuit de hele wereld. Je komt in contact met mensen die wereldwijd actief zijn, want het kan zijn dat je een postkaart verstuurt naar Brazilië en er eentje terug krijgt uit China. Ik verzond bijvoorbeeld al kaartjes naar Duitsland, Hong Kong, Rusland en nog veel meer. Bovendien leer je nieuwe culturen en landen kennen en het leuke is dat je niet weet van wie of waar je een kaartje zal krijgen. Een echte verrassing dus!

postcrossing_tcm10-75950

Hoe werkt Postcrossing?

1. Het is simpel: je verzendt een postkaart en je krijgt er eentje terug van een andere postcrosser. Allereerst moet je je natuurlijk wel aanmelden op de website. Je geeft je e-mailadres op, je kiest een wachtwoord en je kan aan de slag.
schermafbeelding 2019-01-24 om 16.43.49
2. Daarna kan je een postkaart verzenden door op de button ‘send a postcard‘ te klikken. Je krijgt een Postcard ID dat je op je postkaart moet schrijven, zodat de ontvanger achteraf de kaart kan registreren. Daarnaast krijg je ook het adres van de persoon waar je een mooie kaart naar zal sturen.

3. Dan is het tijd om iets leuks te schrijven. Dat kan gaan over je hobbies, je favoriete land of iets over jouw woonplaats. Het is altijd fijn om rekening te houden met wat de persoon leuk vindt. Dat kan je vinden op zijn of haar profiel onder het tabje ‘about’.

4. Je kaartje is bijna klaar om op de post te gaan! In de rechterbovenhoek nog een postzegel plakken en klaar! De tarieven vind je op PostNL of Bpost. Kijk even na of het land waarnaar je je postkaart stuurt, binnen of buiten Europa ligt. Niet zeker welke zegel je moet kleven? Vraag het even aan de loketbediende in het postkantoor, die helpen je graag verder!

schermafbeelding 2019-01-24 om 16.44.035. Als je van iemand anders een postkaart hebt aangekregen, dan moet je ze registreren aan de hand van de Postcard ID. Dat doe je door op de button ‘register a postcard‘ te klikken. Wil je graag meer kaarten verzenden? Dat gaat! Je kan tot vijf postkaarten laten rondreizen op hetzelfde moment.

postcrossing_illustration

Enkele leuke weetjes

Op het moment dat ik dit bericht schrijf,

  • zijn er maar liefst 762 427  postcrossers geregistreerd in 213 landen,
  • zijn er al 51 583 048 postkaarten ontvangen,
  • hebben alle kaarten in totaal al 260 550 772 089 km afgelegd, wat zo’n 6 501 579 rondjes rond de wereld is.

Ben je benieuwd naar meer? Postcrossing is ook actief op Facebook en Instagram. Als jij je kaartje hebt aangekregen of je verzendt een kaart, dan kan je op Instagram de hashtag #postcrossing gebruik of je kan @postcrossing natuurlijk ook taggen.

Heb je al zin om eens mee te doen met Postcrossing? Meld je dan zeker aan, want het is een fijne, unieke ervaring om zo’n echte postkaart te mogen ontvangen!

bron kopafbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.